stcrt-2010-1741-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Bedrijventerreinen in de vergadering van 15 december 2009 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op alle bedrijventerreinen binnen de kern van Strijen, met uitzondering van het nieuwe bedrijventerrein VI. Het plangebied ligt aan de noord- en oostzijde van de kern Strijen. De plangrenzen worden gevormd door de Trambaan aan de westzijde, de grens met de golfbaan aan de noordzijde en de Oud Bonaventurasedijk aan de oost- en zuidzijde. Tot het plangebied behoren ook de gronden van het tankstation aan de westzijde van de Trambaan. De gronden die zijn opgenomen in het bestemmingsplan Bedrijventerrein VI vallen buiten het plangebied. Dit betreffen de gronden die zijn gelegen tussen de Trambaan, de waterloop ten zuiden van de Edisonweg, de Industriestraat en de Kamerlingh Onnesstraat.

Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk tot doel om tot een actuele en eenduidige bestemmingsregeling te komen ter vervanging van de vigerende bestemmingsplannen.

De wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op het op enkele punten aanpassen van de bedrijveninventarisatielijst, de percelen Anthonie van Leeuwenhoekstraat 2, 8 en 16-18, Edisonweg 2 en 20, Christiaan Huygensstraat 18, 22 en 24, Handelstraat 32−34 en Nijverheidstraat 13. Daarnaast hebben de wijzigingen betrekking op artikel 8.5 van de regels van het bestemmingsplan. In dit artikel is toegevoegd dat advies ingewonnen moet worden bij de beheerder van de regionale waterkering wanneer ontheffing wordt verleend ten behoeve van secundaire bestemmingen. Tenslotte zijn een aantal ambtshalve, ondergeschikte wijzigingen (bv. aanpassen typefouten en onjuiste verwijzingen) doorgevoerd. Een overzicht van de aangebrachte wijzigingen ligt bij de stukken ter inzage.

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf maandag 15 februari 2010 gedurende 6 weken (dus tot 29 maart 2010) voor eenieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, bedrijventerreinen.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het (gewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking of − indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht − op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist

Strijen, 12 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

J.P.M. Klijs.

Naar boven