Vaststelling bestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’ (artikel 3.8, derde lid Wro)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 21 oktober 2010 heeft besloten het volgende bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen:

Bestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’

Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor de wijken Gors-Noord, Gors-Zuid, Stationsbuurt en Zuiderpolder. Het plan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Slechts enkele nieuwe ontwikkelingen worden door middel van een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt. Dit houdt in dat deze ontwikkelingen wel in het plan worden genoemd, maar dat er te zijner tijd een wijzigingsplan gemaakt dient te worden om de ontwikkelingen ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Deze ontwikkelingen betreffen de volgende locaties:

  • hoeklocaties Landsmeerstraat/Waterlandlaan (Marts Meubels en locatie-Odion);

  • winkelcentrum Beatrixplein;

  • bioscoop Geulenstraat;

  • winkelcentrum Zwanebloem;

  • Waterlandziekenhuis.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het bestemmingsplan is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 9 november tot en met 20 december 2010 ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de website van de gemeente Purmerend: www.purmerend.nl, onder Wonen en Leven, Ruimtelijke plannen.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Burgemeester en wethouders van Purmerend.

Naar boven