Ontwerpbestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’

Burgemeester en wethouders van Nuenen maken bekend dat met ingang van 5 november 2010 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, ter gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’ ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenBeekseTuin-C001.

Het ontwerpbestemmingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd betreft een aanpassing van een eerder (in 2009) ter inzage gelegd ontwerpbestemmingsplan.

Met het plan wordt de mogelijkheid geboden om op het perceel Beekstraat 36a te Nuenen in totaal maximaal 11 woningen te realiseren. Drie daarvan zullen worden gesitueerd aan de Beekstraat en de overige 8 aan een nieuw te ontwikkelen woonhofje aan de Beekse Tuin.

Tegelijkertijd ligt ook een ontwerp ‘Beeldkwaliteitplan De Beekse Tuin’ ter inzage.

Dit Beeldkwaliteitplan voorziet in aanvullende criteria voor de welstandstoetsing binnen dit plangebied. Het Beeldkwaliteitplan vormt een aanvulling op de gemeentelijke Welstandsnota.

Het Beeldkwaliteitplan bevat tevens uitgangspunten voor de inrichting van de openbare ruimte binnen het plangebied.

Eenieder kan binnen de termijn van tervisieligging schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot dit ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp Beeldkwaliteitplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen.

Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer D. Senders (afdeling Ontwikkeling), telefoonnummer 040-2631641.

Nuenen, 4 november 2010

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven