Ontwerpuitwerkingsplan ‘Park Voorn 5’ en ontwerpbouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpuitwerkingsplan ‘Park Voorn 5’ inclusief de hieraan gerelateerde ontwerpbouwvergunning.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat het perceel Park Voorn 5. Dit ligt in het stadsdeel Leidsche Rijn, tussen de Rijksweg A2, de Rijkstraatweg, de Burgermeester Verderlaan en de Strijlandweg.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de uitbreiding van de bestaande woning op het perceel Park Voorn 5 en het vervangen van de bestaande schuur, planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de Coördinatieverordening van de gemeente Utrecht. Hierdoor is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om het opstellen van een bestemmingsplan, de reguliere bouwaanvraag (BV20905963) gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding) en de ontwerpbouwvergunning, liggen met ingang van 4 november 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 15 december 2010, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht, open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur

  • Wijkbureau /informatiecentrum Leidsche Rijn

    Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en dinsdag en donderdag ook van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur;

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten of besluiten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, kunnen niet via deze landelijke website worden aangeboden. Deze stukken kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website. Het ontwerpbestemmingsplan Park Voorn 5 en de ontwerpbouwvergunning zijn ook in te zien via www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag

ontwerpbouwvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Stadsontwikkeling, Publieke Diensten

t.a.v. de heer Wijburg

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

Graag op de envelop vermelden: ‘Zienswijze Park Voorn 5’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen met de zienswijzenlijn op nummer 030- 2864700. Daar kan alleen een zienswijze kenbaar worden gemaakt en kunnen geen inhoudelijke inlichtingen worden ingewonnen.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven