Bekendmaking Coördinatiebesluit ‘Post-kantoor’ te Bovenkarspel

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad op 1 april 2010 heeft besloten de coördinatieregeling, zoals bedoeld in afdeling 3.6 Wet ruimtelijke ordening toe te passen. Dit in verband met de ontwikkeling van het voormalige postkantoor aan de Hoofdstraat te Bovenkarspel tot een multifunctionele accommodatie.

De volgende ontwerpbesluiten worden via de coordinatieregeling voorbereid:

  • Een reguliere bouwvergunning voor de bouw van de multifunctionele accommodatie aan de Hoofdstraat 17–19 te Bovenkarspel;

    Deze vergunning voorziet in de verbouwing van het oude postkantoor en de nieuwbouw aan de noordzijde van een theaterzaal.

  • Het aanbrengen van een in-en uitrit;

    de inrit aan de Hoofdstraat voor de ontsluiting naar de parkeerplaatsen en de uitrit voor de ontsluiting naar de Rozeboomlaan.

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Post-Kantoor’ aan de Hoofdstraat te Bovenkarspel;

    voorziet in de planologische regeling voor de de multifunctionele accommodatie.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de bouwvergunning, in- en uitritvergunning gelijk op te laten lopen met het ontwerpbestemmingsplan.

De ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken liggen met ingang van 4 november 2010 gedurende 6 weken tijdens de kantooruren voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel.

De ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken worden tevens digitaal beschikbaar gesteld via de website www.stedebroec.nl onder: digitaal loket, vervolgens alle producten en dan het kopje ruimtelijke plannen.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VROM Bouwen ( telefoon 0228-510111).

Tegen dit coordinatiebesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk. Wel staat tijdens de terinzagetermijn van de genoemde ontwerpbesluiten rechtsbescherming open. Binnen de termijn van 6 weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij het college van Burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van Burgemeester en wethouders van Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel.

Tegen vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan, de bouwvergunning en de in- en uitritvergunning) kan - na het doorlopen van de zienswijzeprocedure – in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Naar boven