stcrt-2010-1726-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Westerbouwlanden-Noord’, ‘1e herziening Buitengebied (voormalige gemeente) Lemelerveld, Aardgastransportleiding Gasunie’

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 25 januari 2010 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd hebben vastgesteld.

  • Het bestemmingsplan ‘Westerbouwlanden-Noord’

    In het bestemmingsplan worden aan percelen bestemmingen toegekend, waarmee vastligt welke gebruiks- en bouwactiviteiten waar mogen plaatsvinden. U kunt hierbij denken aan wonen, water, verkeersdoeleinden en groenvoorzieningen. Daarnaast wordt in een bestemmingsplan de maatvoering van gebouwen geregeld. Bijvoorbeeld wat de maximale hoogte van woningen mag zijn.

  • Het bestemmingsplan ‘1e herziening Buitengebied (voormalige gemeente) Lemelerveld, Aardgastransportleiding Gasunie’.

    N.V. Nederlandse Gasunie is voornemens om tussen Ommen (Overijssel) en Angerlo (Gelderland) een gastransportleiding te realiseren. Het leidingtracé doorkruist verschillende gemeenten en loopt over een lengte van circa 3 km door het buitengebied van Lemelerveld.

Tegen de ontwerpbestemmingsplannen zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van de plannen zijn geen wijzigingen aangebracht door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 10 februari 2010 tot en met 23 maart 2010 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Dalfsen.

Het bestemmingsplan Westerbouwlanden-Noord ligt tevens ter inzage in het servicepunt in Nieuwleusen en het bestemmingsplan Aardgastransportleiding Gasunie tevens in het servicepunt in Lemelerveld.

Ook kunt u de vastgestelde bestemmingsplannen inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor:

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 9 februari 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven