Bestemmingsplan Langeraarseweg 161-d (gewijzigd) vastgesteld, geen exploitatieplan vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Langeraarseweg 161-d’ op 21 oktober 2010 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wat eerder ter inzage heeft gelegen. De gewijzigde vaststelling betreft ambtshalve wijzigingen en aanpassingen door ingediende zienswijzen. De wijzigingen hebben betrekking op de bouwregels en de begripsbepalingen.

Inhoud

Doel van het bestemmingsplan Langeraarseweg 161-d is de herontwikkeling van het bedrijf Lek naar woningbouw (drie vrijstaande woningen). Achtergrond hiervan is dat het bedrijf Lek binnen de kern Langeraar niet goed kon functioneren. Het bedrijf is inmiddels verhuisd naar het bedrijventerrein Bovenland. Onderdeel van de verplaatsing van het bedrijf naar Bovenland is de herontwikkeling op het achtergebleven terrein naar een woonbestemming.

Beroep

Het vaststellingsbesluit, de nota van zienswijzen en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Langeraarseweg 161-d’ liggen vanaf donderdag 4 november 2010 gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze periode bestaat de mogelijkheid beroep aan te tekenen.

De stukken zijn op de volgende wijze ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website:

    www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website: www.nieuwkoop.nl. onder inwoners, beleid, beleid, ruimte en vervolgens bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum (KCC), Teylersplein 1, 2441 LE NIEUWVEEN. Van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur en woensdag van 8.30–20.00 uur.

Het beroepschrift wordt ondertekend en bevat ten minste:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. de gronden van het beroep.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling.

Naar boven