Projectbesluit Natuurbegraafplaats

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maken bekend dat zij op 7 september 2010 hebben vastgesteld het projectbesluit Natuurbegraafplaats. De wettelijke grondslag van dit besluit is artikel 3.8, 3.10 en 3.11 Wro. Het projectbesluit heeft betrekking op de realisatie van een Natuurbegraafplaats in het zuidelijke deel van het gebied Reiderwolde.

Het projectbesluit ligt vanaf 4 november 2010 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het projectbesluit is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het projectbesluit Natuurbegraafplaats is: NL.IMRO.1895.PBNatuurbegraven-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het projectbesluit in te stellen bij de Rechtbank Groningen, sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. U dient ermee rekening te houden dat voor de behandeling een griffierecht wordt gevraagd.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het betreffende ontwerp projectbesluit hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het projectbesluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Groningen. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Aanwijsbesluit natuurbegraafplaats op grond van artikel 40 Wet op de Lijkbezorging

NB: Tevens heeft de raad in zijn vergadering van 16 juni 2010 de gronden aangewezen die hebben te dienen als natuurbegraafplaats. De publicatie ter bekendmaking daarvan vindt u elders op deze pagina.

Naar boven