Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld gemeente Ede

Van 4 november tot en met 15 december 2010 ligt het op 30 september 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Bennekom Centrum omgeving Kierkamperweg/Commandeursweg/Kerkstraat/Hogeweg’ ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening

www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via:

www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het plangebied bestaat uit twee gedeelten, te weten:

  • 1. Het gebied grofweg gelegen tussen de Kierkamperweg, Commandeursweg en Kerkstraat. Hier stonden de Wilhelminaschool, de bibliotheek en buurthuis 't Laag.

  • 2. Het gebied op de hoek van de Kerkstraat en de Hogeweg. In de bestaande situatie betreft het de locatie van de stichting Kruiswerk West-Veluwe en het aangrenzende terrein van peuterspeelzaal Klein Vossenhol.

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een medisch centrum, een kantoor en woningbouw mogelijk en biedt een actuele regeling voor de nieuwe brede school.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De wijziging(en) betreffen:

Verbeelding

  • de bestemming van het aan de Kierkamperweg geprojecteerde perceel met het appartementengebouw (bestemming Wonen en Tuin) is gewijzigd in de bestemming Kantoor;

Planregels

  • Artikel 3 Kantoor is toegevoegd;

  • De navolgende artikelen zijn hernummerd;

  • Artikel 11 Procedureregeling is aangepast in die zin dat voorafgaand aan een ontheffing ingevolge artikel 36 Wro het bouwplan (en niet het ontwerpbesluit) ter inzage wordt gelegd;

  • Artikel 12 Overgangsbepalingen zijn geactualiseerd;

Toelichting

  • 2.2.4 Kantoor is toegevoegd;

  • In 2.2.5 (was 2.2.4) Verkeer en Parkeren is de tekst ten aanzien van de parkeerbalans verduidelijkt en is de parkeernormering voor een kantoorfunctie toegevoegd;

  • In 2.2.6 (was 2.2.5) Groenvoorzieningen is tekst opgenomen ten aanzien van de bomen (waaronder eiken) die zullen verdwijnen;

  • In hoofdstuk 6 is de tekst over de economische uitvoerbaarheid aangepast aan de actuele Grondnota;

  • Hoofdstuk 7 is aangevuld ten aanzien van de procedure omtrent de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de gewijzigde vaststelling door de raad.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Ede, 3 november 2010

Naar boven