Ontwerpbestemmingsplan ‘Akzo en omgeving’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Akzo en omgeving’

met ingang van 4 november 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 4 november 2010 ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De aanleiding voor dit ontwerpbestemmingsplan is de verplichting om bestemmingsplannen, die ouder zijn dan 10 jaar, te actualiseren. Deze plicht geldt ook voor gebieden, zoals bij het Akzo-terrein, waar in het geheel geen bestemmingsplan geldt. Ook het tenniscomplex Molenbeke is bij het plangebied betrokken omdat hiervoor een verouderd bestemmingsplan geldt dat ook actualisering behoeft. Om tijdig aan de actualiseringsplicht te kunnen voldoen is er voor gekozen om alleen de bestaande situatie te bestemmen. Daarom zijn alleen de bestaande functies en bebouwing(mogelijkheden) in het plan opgenomen.

Algemeen bekend is dat sinds jaren allerlei plannen spelen om op het Akzo-terrein woningbouw te ontwikkelen. In het plan zijn deze ontwikkelingen dan ook genoemd. Eventuele medewerking aan de plannen zal bij de eerstvolgende herziening van dit bestemmingsplan aan de orde komen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 3 november 2010

Naar boven