Vastgesteld bestemmingsplan Rivierenwijk en Snippeling

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 4 november tot en met 15 december 2010 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 15 september 2010 vastgestelde bestemmingsplan Rivierenwijk en Snippeling.

Het bestemmingsplan Rivierenwijk en Snippeling wordt globaal begrensd door de spoorlijn Deventer–Zutphen in het noorden, de Veenweg in het westen, de Snipperlingsdijk en de groenstrook langs de Lage Weteringsweg in het zuiden en de Hunneperweg in het oosten. Voor Rivierenwijk worden alleen die delen van de wijk in het bestemmingsplan opgenomen waarvoor geen plannen zijn in het kader van de herstructurering.

De bestemmingsplannen die nu voor de Rivierenwijk en Snippeling gelden, zijn verouderd en niet meer actueel. Om deze reden maakt de gemeente voor het gebied een nieuw bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • De bestemming op het perceel Lage Weteringseweg 1 is deels gewijzigd van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’;

  • In het zuidoostelijk deel van Rivierenwijk en een groot deel van Snippeling ontbrak de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologisch verwachtingsgebied’ op de verbeelding, deze is nu wel opgenomen;

  • In de bestemming ‘Leiding – Gas’ zijn specifieke gebruiksregels opgenomen en is een artikel opgenomen met ontheffingbepalingen ten aanzien van de specifieke gebruiksregels.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Rivierenwijk en Snippeling en de bijbehorende reactienota zienswijzen.

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D110-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D110-/NL.IMRO.0150.D110-VG01/.

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven