Ontwerpbestemmingsplan ‘De Watertoren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 20 mei 2010 heeft besloten om in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘De Watertoren’.

Plangebied en inhoud van het plan

SVO Initiatief BV heeft een ontwerp gemaakt voor de transformatie naar kantoorruimte, restaurant met zaalruimte en een informatiecentrum voor de Bollenstreek. Deze functies passen niet in het huidige bestemmingsplan. Het bestemmingsplan omvat het kavel van de watertoren en een extra kavel voor parkeerplaatsen.

Het bouwplan wijkt wat betreft vorm en functie af van het huidige bestemmingsplan, dus is een bestemmingsplanprocedure nodig. Begin 2011 wordt de definitieve bouwvergunning verwacht.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 november 2010 tot en met woensdag 15 december 2010 (zes weken) voor eenieder ter inzage bij de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

De ruimtelijke onderbouwing behorende bij dit ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl (onder ‘Hillegom in ontwikkeling’).

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen aan de gemeenteraad, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de afdeling Beleid en Ontwikkeling, sector ruimtelijke ordening, telefoon: (0252) 537 240. Van de mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Naar boven