Ontwerpbestemmingplan ‘Crematorium Zoomstede’

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Zoomstede’ gereed is. Dit plan heeft betrekking op de vernieuwing en uitbreiding van crematorium Zoomstede aan de Mastendreef. De reden is gelegen in het feit, dat er logistieke problemen ondervonden worden vanwege onvoldoende capaciteit. Zo is er o.a. behoefte aan een grotere aula, ontvangstruimte e.d. Bovendien moet vanwege de veranderde milieuwetgeving filters op de ovens worden geplaatst. De uitbreiding met ca. 600 m2 op de begane grond is voorzien op het gedeelte wat thans in gebruik is als parkeerplaats. Ook wordt de verdieping met ca. 300 m2 uitgebreid. De begraafplaats is als zodanig positief bestemd in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost’. De uitbreiding vindt echter buiten het bebouwingsvlak plaats. Het is daarom dat slechts via een planherziening medewerking kan worden verleend.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 1 november 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl . Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Indien u een mondelinge toelichting kenbaar wenst te maken, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. 0164-277555. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad, postadres 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 29 oktober 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven