Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Mijnbouwlocatie Vinkega

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Mijnbouwlocatie Vinkega met ingang van donderdag 4 november 2010 gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis, Griffioenpark 1 te Wolvega, voor eenieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen te raadplegen.

Het bestemmingsplan is gericht op de winning en transport van aardgas. De geplande winningslocatie is globaal gelegen tussen de percelen Westvierdeparten 37 en 43, ongeveer 1500 meter ten zuidoosten van het dorp Vinkega, kadastraal bekend Noordwolde sectie M nummer 434.

Ten behoeve van het transport van het aardgas dient vanaf de winningslocatie over een afstand van ongeveer 900 meter in noordoostelijke richting een pijpleiding aangelegd te worden welke aansluit op een bestaande gastransportleiding. De aan te leggen leiding doorkruist de percelen Noordwolde sectie M nummers 438 en 444.

Voorafgaand aan de huidige besluitvorming heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen voor inspraak en is het plan toegestuurd naar instanties voor overleg. Tijdens deze periode zijn een aantal reacties binnengekomen op het bestemmingsplan. Deze reacties zijn van gemeentezijde beantwoord en hebben geleid tot enige aanpassingen in de toelichting op het ontwerpplan. Daarnaast is in de voorschriften behorende bij het plan ambtshalve een aanpassing doorgevoerd zodat het plan voldoet aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Het bestemmingsplan is op hoofdlijnen gelijk gebleven.

Het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via tel: 0561-691383.

Naar boven