Vooraankondiging bestemmingsplan Arnestein artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het bedrijventerrein Arnestein.

Dit nieuwe bestemmingsplan maakt deel uit van het traject om alle geldende bestemmingsplannen van de gemeente te actualiseren en digitaliseren. Het nieuwe bestemmingsplan zal hoofdzakelijk een conserverend karakter hebben, met als belangrijkste functie in het gebied de bestemming bedrijven.

Voornemen is in dit nieuwe bestemmingsplan de mogelijkheid bedrijfswoningen op het bedrijventerrein te realiseren te laten vervallen. Sinds de vaststelling van de geldende plannen (1959 en 1968) is er veel veranderd in de wetgeving op het gebied van milieu en veiligheid. Deze beleidsveranderingen maken het vanuit een oogpunt van een goede ruimtelijke ordening ongewenst om nog langer de bouw van bedrijfswoningen op dit bedrijventerrein toe te staan. De bestaande bedrijfswoningen zullen in het nieuwe bestemmingsplan een passende bestemming krijgen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde. Mocht u het niet eens zijn met het voornemen om de mogelijkheid voor bedrijfswoningen uit het bestemmingsplan te schrappen, dan kunt u dit in een schriftelijke reactie aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en zijn dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zodra een (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Faam, op de gemeentelijke website en, in het geval van een ontwerpbestemmingsplan, ook in de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beleid (mevrouw D. Huibregtse, telefoonnummer (0118-67 52 85).

Middelburg, 3 november 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven