Projectbesluit en bouwvergunning Waterkrachtcentrale Grensmaas

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat

  • het projectbesluit en de bouwvergunning ‘Waterkrachtcentrale Grensmaas’ met ingang van 1 november 2010 voor de duur van zes weken ter inzage wordt gelegd.

  • er geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

  • de bouw van de waterkrachtcentrale wordt aangemerkt als een project waarop de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Gebiedsomschrijving

De geprojecteerde waterkrachtcentrale is gelegen nabij de stuw Borgharen.

Ter inzagelegging

Met ingang van 1 november 2010 ligt het genoemde projectbesluit/bouwvergunning met bijbehorende stukken ter inzage. Dit betekent dat:

  • het projectbesluit/de bouwvergunning met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • het projectbesluit/de bouwvergunning met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website ; www.maastricht.nl → GemeenteLoket → ruimtelijke plannen’ .

  • het projectbesluit / de bouwvergunning wordt verbeeld op

    www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.pbGrensmaasWKC-vg01

  • de bronbestanden van het projectbesluit/de bouwvergunning en bijbehorende stukken tijdens de termijn van terinzagelegging digitaal beschikbaar worden gesteld op

    http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html;

  • de bijlagen bij de bouwvergunning niet digitaal opvraagbaar/beschikbaar zijn.

Beroep

Tegen het projectbesluit en de bouwvergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het projectbesluit en bouwvergunning ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Maastricht. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpprojectbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Maastricht, sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor een dergelijk beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Maastricht, 29 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de secretaris,

J.D. Nauta.

De burgemeester,

J.H.H. Mans.

Naar boven