Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Volgermeerpolder en Burkmeer

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord maakt, ingevolge de Invoeringswet ruimtelijke ordening en de Wet op de Ruimtelijke Ordening het volgende bekend:

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 12 oktober 2010, nummer 2010-59430, gedeeltelijke goedkeuring verleend aan het door de deelraad van stadsdeel Amsterdam-Noord op 17 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan Volgermeerpolder en Burkmeer.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ligt met genoemd bestemmingsplan met ingang van 3 november 2010 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • het servicecentrum, afdeling Vergunningen van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

  • de Centrale Dorpenraad Landelijk Noord, Dorpsweg 35, Ransdorp. Geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Een digitale versie van het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het bestemmingsplan Volgermeerpolder en Burkmeer op www.noord.amsterdam.nl. De vindplaats is rubriek Projecten.

Het gebied van het bestemmingsplan wordt ongeveer begrensd door:

  • aan de oostzijde de Belmermeer;

  • aan de noordzijde de gemeentegrens langs de Galggouw;

  • aan de westzijde de Broekergouw en Priesterpolder;

  • aan de zuidzijde de Poppendammerweeren en de Veenderij Zunderdorp.

Het bestemmingsplan vormt de planologisch juridische basis voor de voorgenomen inrichting, het beheer van het plangebied evenals voor alle maatregelen die voor de uitvoering en monitoring van het saneringsplan in het gebied worden getroffen.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende die tijdig zijn bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft ingebracht, beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 2 november 2010

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord,

L. Brasz,

secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven