stcrt-2010-1696-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2011’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2011 ter inzage wordt gelegd en aan diverse belanghebbende instanties/organisaties wordt voorgelegd. Het bestemmingsplan speelt onder andere in op ontwikkelingen binnen de agrarische sector, zoals schaalvergroting en verbrede landbouw, en geeft regels ter behoud van de landschappelijke kwaliteiten van het gebied.

Gebied bestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan omvat het buitengebied van Stompwijk en het gebied ten noordwesten van de Rijksweg A4 (Leidschendammerhout), met uitzondering van:

  • de Nieuwe Driemanspolder (hiervoor is apart een bestemmingsplan vastgesteld);

  • het glastuinbouwconcentratiegebied (hiervoor wordt later een bestemmingsplan voorbereid);

  • de bebouwde kom van Stompwijk (dit gebied valt onder het bestemmingsplan Kern Stompwijk).

Dit bestemmingsplan voorziet niet in de aanleg van de (1e fase van de) verbindingsweg N206/Huysitterweg (de zogenaamde Rondweg) in Stompwijk. Voor deze weg wordt apart een bestemmingsplan voorbereid.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt gedurende acht weken, van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 8 april 2010, voor iedereen ter inzage bij het Servicecentrum in Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2, en het Servicecentrum in Voorburg, Raadhuisstraat 47a. De Servicecentra zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. Buiten deze openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Een afspraak maken kan via telefoonnummer 14070 of via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook in te zien en te downloaden via de gemeentelijke website.

Reacties of specifieke vragen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen van Leidschendam-Voorburg en belanghebbenden schriftelijk of mondeling op het voorontwerp reageren. Een schriftelijke reactie dient te worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Ook kan digitaal een reactieformulier op de bovenstaande website worden gedownload. Voor mondelinge reacties op het voorontwerp of specifieke vragen met betrekking tot een perceel kan op afspraak gebruik worden gemaakt van een inloopgelegenheid in het stadskantoor in Leidschendam op:

  • dinsdag 16 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur

  • vrijdag 19 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 14.00 uur

  • donderdag 25 februari 9.30 uur tot 12.00 uur

Een afspraak maken of nadere inlichtingen krijgen is mogelijk via het secretariaat van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid. Het secretariaat is te bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur op telefoonnummer 070-3009674.

Naar boven