stcrt-2010-1694-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Drunen-Zuid’

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening met ingang van 18 februari 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Drunen-Zuid’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt en langs elektronische weg beschikbaar wordt gesteld.

Het plangebied ligt in de kern van Drunen en wordt globaal begrensd aan de noordzijde door de Eindstraat, Grotestraat en Bosscheweg, aan de west- en zuidzijde door de Molensteeg en Heidijk en aan de oostzijde door Heidijk, Kooiweg en Meerdijk. Hierbij is aangesloten op de plangrenzen van de stedenbouwkundige bebouwde kom.

Het nieuwe bestemmingsplan dient ter vervanging van 32 bestaande bestemmingsplannen en heeft voornamelijk een conserverend karakter, waarbij voor de bestaande situatie een actuele bestemmingsregeling wordt getroffen.

Ten opzichte van het voorontwerp zijn enkele redactionele aanpassingen doorgevoerd en is het ontwerp op een aantal punten geactualiseerd. De reacties op het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in de commentaarnota Drunen-Zuid.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 februari 2010 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en wordt beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Wilt u mondeling reageren dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer J. Burgs, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Heusden, 17 februari 2010

Naar boven