stcrt-2010-1691-001.png Projectbesluitprocedure Kulturhus

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen met toepassing van de afdeling 3.3 van de Wet ruimtelijke ordening een projectbesluit te nemen in verband met de gewijzigde bouwplannen voor  het realiseren van een Kulturhus, een zorgappartementengebouw en een gebouw met verpleegunits, met de daarbij behorende verkeers- en groenvoorzieningen op de hoek van de Staverdenseweg en de Nachtegaalweg in Elspeet.

Voor eerdere bouwplannen is in 2008 een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gestart. De gewijzigde bouwplannen gaan uit van een beduidend lagere goot- en nokhoogte. De situering van de bebouwing wordt nauwelijks gewijzigd. Het benodigde ruimtebeslag op de begane grond is geringer, met name omdat voor het gebouw van de verpleegunits minder ruimte nodig is.

Het is de bedoeling aan het projectbesluit voorschriften te verbinden die ertoe strekken dat de bebouwing gerealiseerd moet worden binnen de besluitvlakken die zijn aangegeven op de kaart die deel uitmaakt van de goede ruimtelijke onderbouwing en dat voorschriften worden gegeven voor de maximaal toelaatbare bebouwingshoogte. Verder wordt op de kaart aangegeven waar de verkeersvoorzieningen en groenvoorzieningen gerealiseerd mogen worden.

Het ontwerpprojectbesluit met de daarbij behorende goede ruimtelijke onderbouwing en schetsplannen van de te realiseren bebouwing liggen vanaf 10 februari 2010 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis in Nunspeet. Het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing zijn tevens te raadplegen op de gemeentelijke website (www.nunspeet.nl). Eenieder wordt gedurende de termijn van ter inzagelegging in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze tegen het voornemen tot het nemen van het projectbesluit naar voren te brengen. Als u wilt gebruikmaken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Riepma van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling doorkiesnummer 259242.

Vaststellen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder hebben alle wegen – met uitzondering van de 30 km/uur wegen – wettelijke geluidzones. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals de aanleunwoningen en de accommodatie voor de verpleegbedden, die binnen de zone van de Nachtegaalweg en/of Staverdenseweg liggen, moeten in principe op zodanige afstand van de weg liggen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt). Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van de verkeersintensiteiten een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde optreedt.

Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor de bouw van bovengenoemde geluidgevoelige objecten op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen. De stukken van het ontwerpbesluit liggen vanaf 10 februari 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage. Met ingang van die datum wordt eenieder gedurende een termijn van twee weken in de gelegenheid gesteld bij burgemeester en wethouders schriftelijk zijn of haar zienswijze tegen het vaststellen van de hogere grenswaarde naar voren te brengen.

Gedurende deze termijn liggen de stukken tijdens kantooruren ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis in Nunspeet. Als u wilt gebruikmaken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevr. S. van der Zwaag van de afdeling Bouwen en Milieu, doorkiesnummer 259219.

Naar boven