Bestemmingsplan Noordbroek; gewijzigde vaststelling

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 september 2010 het bestemmingsplan Noordbroek gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor het gehele dorp Noordbroek. Het betreft het gebied, dat globaal wordt begrensd door de Meerlandseweg in het noorden, de weg Uiterburen in het zuiden, de NAM-locatie in het oosten en het bedrijf Rosaco in het westen.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan doorgevoerd. De wijzigingen (n.a.v. ingediende zienswijzen alsmede een ambtshalve wijziging) hebben zowel betrekking op de verbeelding (voorheen plankaart), de regels (voorheen voorschriften) als de toelichting. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende ‘Zienswijzennota bestemmingsplan Noordbroek – augustus 2010’ en de daarbij behorende bijlagen alsmede de oplegnotitie ‘Nadere toelichting ambtshalve aanpassing bestemmingsplan Noordbroek – augustus 2010’.

Het bestemmingsplan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag, 28 oktober 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Muntendam, alsmede in het steunpunt, Hoofdstraat 17 te Noordbroek.

Digitaal is het bestemmingsplan te raadplegen op onze website www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u ook rechtstreeks raadplegen via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1987.03NoBP00012009-0401.

Beschikbaarstelling plan

De bronbestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld via

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1987/NL.IMRO.1987.03NoBP00012009-0401.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunt u gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover her beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Menterwolde bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatiekunt u contact opnemen met het bureau Ruimte van de afdeling Grondgebiedszaken, de heer R. Hazekamp, telefoonnummer (0598) 658881 of mevrouw M.Bakker, telefoonummer (0598) 654704.

Muntendam, 27 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

de secretaris,

K. Nieland.

De burgemeester,

E.A. van Zuijlen.

Naar boven