Gewijzigde vaststelling Provinciaal Inpassingsplan en Exploitatieplan Waterdunen; vaststelling beeldkwaliteitplan Waterdunen

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken op grond van artikel 3.26 lid 2 juncto 3.8 lid 4 en 6.12 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten van Zeeland op 1 oktober 2010 het provinciaal inpassingsplan en het exploitatieplan Waterdunen gewijzigd hebben vastgesteld. Op 1 oktober 2010 is tevens het Beeldkwaliteitplan Waterdunen door Provinciale Staten vastgesteld.

Plangebied

Waterdunen is een gebiedsgericht project ten westen van Breskens, waarin Stichting Het Zeeuwse Landschap, Molecaten, de gemeente Sluis, het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de Provincie Zeeland samen optrekken. De kustversterking als onderdeel van Zwakke Schakels wordt hier gecombineerd met een grootschalige recreatie- en natuurontwikkeling. Het provinciaal inpassingsplan Waterdunen zal hiervoor het planologische kader vormen.

Met het project wordt substantieel bijgedragen aan de met het gebiedsplan Natuurlijk Vitaal en in het Omgevingsplan nagestreefde doelen op het gebied van de sociaal-economische vitaliteit van de regio, kustversterking, kwaliteitsverbetering in de verblijfsrecreatie en natuurherstel.

In het beeldkwaliteitplan wordt een toekomstig beeld van de verblijfsrecreatie en de landschappelijke inpassing daarvan in Waterdunen gepresenteerd. Het beeldkwaliteitplan zal bij de beoordeling van bouwaanvragen door de betreffende instanties (gemeente, welstandscommissie) als toetsingskader gebruikt worden. Architecten kunnen het plan benutten als handreiking en bandbreedte, waarbinnen ontworpen kan worden.

Een exploitatieplan dient opgesteld te worden, wanneer de overheid bij vaststelling van een bestemmingsplan of inpassingsplan niet beschikt over de eigendom van alle percelen in het plangebied en (nog) niet met alle eigenaren een overeenkomst heeft gesloten over de grondexploitatie. Op basis van een exploitatieplan kunnen de kosten van investeringen in de publieke ruimte, zoals de kosten van de aan te leggen recreatienatuur, (deels) verhaald worden op de private partijen, die profijt hebben van die investeringen.

Waar kunt u de stukken inzien

Het provinciaal inpassingsplan, het beeldkwaliteitplan en het exploitatieplan Waterdunen, met alle bijbehorende stukken, waaronder de nota van wijzigingen, liggen met ingang van 28 oktober tot en met 8 december 2010 zes weken voor eenieder ter inzage op de volgende locaties:

  • Provincie Zeeland, Directie Ruimte, Milieu en Water, Groenewoud 1 te Middelburg, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur;

  • Gemeente Sluis, Raadhuisplein 1 te Oostburg, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30–13.00 uur en op woensdag van 8.30–16.00 uur.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening is de rechtsgeldige digitale versie van het inpassingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het inpassingsplan, beeldkwaliteitplan, exploitatieplan en bijbehorende stukken kunnen ook geraadpleegd worden via de provinciale website voor het project Waterdunen www.waterdunen.com.

Wanneer u de stukken buiten openingsuren wilt inzien of wanneer u een kopie van de stukken wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met mw. M. Budde, telefoonnummer 0118-631104.

Hoe kunt u beroep instellen

Beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan en exploitatieplan Waterdunen door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpplannen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de plannen zijn aangebracht.

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitplan Waterdunen kan geen beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

De beroepstermijnen voor het provinciaal inpassingsplan en exploitatieplan Waterdunen vangen aan op 28 oktober 2010 en lopen tot en met 8 december 2010. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Op grond van artikel 1.1 in samenhang met Bijlage II, onder 11, van de Crisis- en herstelwet is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Daarom geldt tevens dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift opgenomen dienen te worden (er kan dus geen proforma beroepschrift worden ingediend);

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dit vereist, bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht).

De voor beroep vatbare besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd.

Middelburg, 27 oktober 2010

Het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland.

Naar boven