Vaststelling projectbesluit Berend Botje en ontwerpbouwvergunning met toepassing van artikel 3.10 Wro

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pekela maken bekend dat zij een projectbesluit hebben vastgesteld voor het gebied ‘Berend Botje’ te Oude Pekela. Bovendien zijn zij voornemens om bouwvergunning te verlenen met toepassing van artikel 3.10 Wro voor het bouwen van garageboxen op het terrein van de voormalige kleuterschool.

Het projectbesluit omvat het instemmen met het gewijzigde gebruik van de vrijgekomen grond van de voormalige kleuterschool ‘Berend Botje’. Een deel wordt verkocht aan omwonenden (woonbestemming) en het terrein wordt gedeeltelijk bebouwd met garageboxen.

Voor de bouw van de garageboxen is een aanvraag ingediend. Het plan is gelegen binnen het bestemmingsplan Oude Pekela West en is hiermee in strijd. Medewerking aan het bouwplan wordt mogelijk gemaakt met dit projectbesluit.

Het projectbesluit en de ontwerp bouwvergunning zijn met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen via de internetsite www.pekela.nl onder het menu ‘actueel’ bij de kop ‘bekendmakingen’.

Het projectbesluit en de ontwerpbouwvergunning voor de garageboxen liggen vanaf donderdag 28 oktober 2010 t/m 8 december 2010 elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela. Ook kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. U kunt hiervoor contact opnemen met het taakveld VROM op telefoonnummer 0597-617555

Gedurende de termijn van terinzagelegging staat voor belanghebbenden

  • die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het voornemen voornoemd projectbesluit te nemen;

  • die aantonen redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn zienswijzen in te dienen,

de mogelijkheid open om beroep tegen het projectbesluit in te stellen bij de Rechtbank Groningen, Sector bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

Bovendien kan gedurende het ter inzage liggen van de stukken tegen de onwerpbouwvergunning een zienswijze worden ingediend. Deze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela, Postbus 20000, 9665 ZM te Oude Pekela.

Het projectbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het projectbesluit niet op. Hiertoe dient, naast een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening ingediend te worden bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Groningen. Voor de behandeling van een beroepschrift alsmede voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de Rechtbank voornoemd

Nadere informatie kan verkregen worden bij het taakveld VROM.

Oude Pekela, 26 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela,

M. Schollema,

burgemeester.

J. van der Woude,

secretaris.

Naar boven