Bestemmingsplan Inrichtingsplan Dwingelderveld gemeente Midden-Drenthe vastgesteld

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 30 september 2010 het bestemmingsplan ‘Inrichtingsplan Dwingelderveld, Midden Drenthe’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het inrichtingsplan wordt uitgevoerd binnen het grondgebied van de gemeenten De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de realisatie van de inrichtingsmaatregelen die zijn gepland voor het Dwingelderveld. Veruit het grootste deel van de te treffen maatregelen vindt plaats in de gemeente Westerveld. Voor de gemeente Midden-Drenthe biedt het bestemmingsplan ruimte voor twee ontwikkelingen. De aanleg van een geluidswal langs de westzijde van de A28, ter hoogte van afslag Spier. En de realisatie van een ecoduct over de A28 dat het Dwingelderveld met het gebied Ter Horsterzand/de Moraine verbindt.

Bij vaststelling heeft de gemeenteraad besloten wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. De belangrijkste vastgestelde wijzigingen zijn:

  • In de toelichting is een nadere onderbouwing toegevoegd over de gevolgen voor luchtkwaliteit.

  • In de toelichting is de relatie tussen de instandhoudingsdoelstellingen van de aanmelding van Dwingelderveld volgens de habitatrichtlijn van 2003 en de instandhoudingsdoelstellingen van het ontwerp aanwijzingsbesluit voor Natura2000 gebieden duidelijker uiteengezet.

  • In de toelichting is het gewijzigde, nieuwe ontwerp voor de geluidswal en het ecoduct opgenomen.

  • In de regels is een aanlegvergunning toegevoegd voor de aanleg voor onverharde wegen en paden.

  • In de verbeelding is het aanduidingsgebied van het ecoduct, en de landingsplaats van het ecoduct, vergroot.

  • In de digitale verbeelding is de geluidswal langs de A28 bij afslag Spier opgenomen. Deze was in de digitale verbeelding van het ontwerp bestemmingsplan weggevallen, maar stond wel correct weergegeven op de analoge verbeelding.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 28 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ → ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van ter inzage liggen van de stukken kan over het vastgestelde bestemmingsplan door de volgende personen een beroepschrift worden ingediend:

  • een belanghebbende die tegen het ontwerp bestemmingsplan een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

  • Alle belanghebbenden voor zover het gaat om wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit levert wel een schorsende werking van het besluit op.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. de Heer van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven