Ontwerp-exploitatieplan ‘Rijnboog Kenniscluster’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 6.14, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerp-exploitatieplan ‘Rijnboog Kenniscluster’

met ingang van 28 oktober 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-exploitatieplan is met ingang van 28 oktober 2010 ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het ontwerp-exploitatieplan Rijnboog-Kenniscluster is gekoppeld aan het ontwerpbestemmingsplan Rijnboog-Kenniscluster. Dit bestemmingsplan is op 14 oktober 2010 in ontwerp ter inzage gelegd en voorziet in realisatie van een Kenniscluster in het zuidwestelijk deel van de Arnhemse binnenstad tussen de Oude en Nieuwe Oeverstraat.

Het Kenniscluster wordt het Arnhemse centrum voor informatie, leren en reflectie en biedt ruimte aan de verschillende functies zoals ondermeer de Bibliotheek Arnhem, het Historisch Museum en de frontoffice van het Gelders Archief. Daarnaast biedt het ruimte aan een kennisplein, ondersteunende ruimtes en horeca. Er wordt uitgegaan van een totaalprogramma van maximaal 12.000 m2 BVO. Deze ontwikkeling is niet mogelijk op basis van de vigerende bestemmingsplannen.

Aangezien de gemeente Arnhem het Kenniscluster zal realiseren en zij in het plangebied daartoe nog niet alle gronden in eigendom heeft, is het kostenverhaal van de grondexploitatie in het plangebied niet anderszins verzekerd. Daarom is de gemeente Arnhem verplicht om naast het bestemmingsplan tevens een exploitatieplan vast te stellen.

Zienwijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-exploitatieplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerp-exploitatieplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 of mevrouw G. van der Bijl, tel. nr. 026-3773739 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 27 oktober 2010

Naar boven