Wijziging van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor het perceel Dijk 1 te Benthuizen

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat zij op 19 oktober 2010 besloten hebben gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid, zoals die is opgenomen in artikel 17 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’, om voor het perceel Dijk 1 de vigerende bestemming ‘Agrarische doeleinden, met subbestemming veeteelt/akkerbouw/vollegrondstuinbouw (Ava) en bouwvlakaanduiding (b)’ te wijzigen in de bestemming ‘Woondoeleinden (W)’, waarbinnen hobbyboer, paardenstalling en paardrijdactiviteiten zijn toegestaan.

Dit middels toepassing van artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet ruimtelijke ordening.

Zakelijke inhoud

Het betreft hier een feitelijke omzetting van de ter plaatse van het bestaande bouwvlak Dijk 1 bestemde agrarische gronden naar een gebruik voor wonen, hobbyboer, paardenstalling en paardrijdactiviteiten. Met als doel om op een later moment op het perceel Dijk 1 een nieuwe woning, ter vervanging van de bestaande woning, te kunnen bouwen met daarbij een schuur/stal voor het gebruik als hobbyboer met daarnaast een buitenrijbaan voor het trainen van paarden.

Voor de voorgenomen herbouw van alle te slopen bedrijfsbebouwing geldt dat ten hoogste 50% van de bedrijfsbebouwing die wordt afgebroken (de bedrijfswoning niet meegeteld), wordt teruggebouwd met een maximum van totaal 150 m2. Daarbij moet rekening gehouden worden met de bestaande hoogten en inhouden van de te slopen bedrijfsbebouwing.

Inzien

Het besluit tot planwijziging ligt (met ruimtelijke onderbouwing, verbeelding en andere op de zaak betrekking hebbende stukken) met ingang van 28 oktober tot en met 8 december 2010 (zes weken) ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk. U kunt deze inzien tijdens werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur, op donderdag tot 20:00 uur en op woensdagmiddag op afspraak van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Langs elektronische weg is het besluit tot planwijziging in te zien op de gemeentelijke website (www.rijnwoude.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan Buitengebied → Wijzigingsplan perceel Dijk 1 te Benthuizen).

Reageren

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken (die ingaat op de dag dat het vastgestelde wijzigingsbesluit ter inzage is gelegd) tegen het vastgestelde wijzigingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht. Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn door degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Hazerswoude-Rijndijk, 27 oktober 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

A. Latenstein van Voorst-Woldringh,

burgemeester.

A.J.E. van der Werf-Bramer,

secretaris.

Naar boven