Ontwerpbestemmingsplan ‘Loovehof’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 83 van de Wet Geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 28 oktober 2010 t/m 9 december 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Loovehof’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet Geluidhinder ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Loovehof’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor woningbouw in het gebied tussen de Beusakker, Sparrestraat en Loovebaan in Someren-dorp. Het plan voorziet in de bouw van 36 vrije sectorkoopwoningen en betreft een zgn. inbreidingslocatie in de wijk De Loove.

Inhoud van het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de achtergevels van 8 woningen die in het plan zijn gesitueerd ten westen van de Loovebaan met waarneempunt 9 tot en met 18. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Loovebaan is meer dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB, echter minder dan de maximaal wettelijk onthefbare waarde van 63 dB.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerp-vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan, het ontwerpbestemmingsplan ‘Loovehof’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder samen met de onderliggende stukken inzien vanaf 28 oktober 2010 tot en met 9 december 2010 bij het loket van de afdeling VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het ontwerp-vaststellingsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunnen mondelinge of schriftelijke zienswijzen worden ingediend door:

  • eenieder over het ontwerpbestemmingsplan ‘Loovehof’. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren.

  • belanghebbenden over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder. U dient uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders.

Een schriftelijke zienswijze kunt u adresseren aan: Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor uw mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Kros of mevrouw A. van den Nieuwenhof van de afdeling VROM, tel. 0493-494888.

27 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven