Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘gebouw 2 Circuit van Drenthe’

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Gebouw 2 Circuit van Drenthe’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

U kunt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 28 oktober 2010 gedurende zes weken inzien bij de balie Vergunningen en Handhaving. Ook is het mogelijk het bestemmingsplan gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten kantooruren in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw mr. E.G.E. Kuiper, afdeling ruimtelijke plannen, telefoon 0592-366911.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Het thans geldende bestemmingsplan De Haar-West omvat het Circuit van Drenthe en het omliggende terrein, waaronder het Witterveld. In dit plan is voor het gebied waar de noordlus van het TT-Circuit heeft gelegen een wijzigingsbevoegheid, als bedoeld in artikel 3.6, lid 1, onder a van de Wet ruimtelijke ordening opgenomen. Met toepassing van de wijzigingsbevoegheid kan het college van burgemeester en wethouders ook tentoonstellingen, exposities, beurzen en naar de aard daarmee gelijk te stellen activiteiten en horeca toestaan. De gewenste functies wokrestaurant en motorcafé passen binnen deze bevoegdheid. De speelautomatenhal echter niet.

De gemeente heeft in 2007 de speelautomatenverordening gewijzigd in verband met de voorgenomen speelautomatenhal in TT World. In deze verordening is een aantal voorwaarden opgenomen waaraan moet worden voldaan. Daarmee is uit oogpunt van openbare orde en veiligheid de exploitatie van een dergelijk hal mogelijk gemaakt.

Vanuit de aspecten ruimtelijke ordening, planologie en milieugerelateerde aspecten is beoordeeld of de gewenste functies uitvoerbaar zijn. In voorliggend bestemmingsplan zijn de resultaten van alle noodzakelijke onderzoeken opgenomen en vertaald in de toelichting, de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan. Daaruit blijkt dat de gewenste functies in overeenstemming zijn met een goede ruimtelijke ordening.

Naast het planologisch kader is een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin nadere eisen zijn gesteld aan bebouwing en inrichting van het TT World complex.

Beroep/verzoek voorlopige voorziening

Op grond van artikel 3.8 lid 3, volgens artikel 8.2 lid 1 onder a Wro kunnen degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest, gedurende een termijn van zes weken na bekendmaking, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Daarnaast kan de Voorzitter van de Afdeling worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven