Kennisgeving bestemmingsplan ‘Beneluxster-Oostzijde’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 september 2010 het bestemmingsplan ‘Beneluxster-Oostzijde’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht in het plan ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) liggen met ingang van 29 oktober 2010 gedurende een periode van zes weken op werkdagen voor eenieder ter inzage bij:

  • de Stadswinkel van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan Noord 47.

  • de Stadswinkel Centrum,stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie) openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure .

Het plangebied is gesitueerd aan de zuidwestzijde van de gemeente Rotterdam. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Eemhaven. Het oostelijk deel van het plangebied wordt begrensd door de Groene Kruisweg. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de gemeentegrens van Rotterdam en Albrandswaard. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door het sneltramtracé van de Calandlijn nabij de Beneluxster, de kruising van de autosnelwegen A4 en A15.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door :

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift, als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 27 oktober 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven