Ontwerpprojectbesluit Nieuw Overbos, Burgemeester Van Lennepweg 35 te Heemstede

Stichting Sint Jacob uit Haarlem heeft op 6 juli 2010 een bouwvergunning aangevraagd voor het bouwen van een complex met 97 woningen, 6 groepswoningen voor 7 personen psychogeriatrie, een wijkcentrum, een wijkservicepunt en de hiervoor noodzakelijke (nuts-)voorzieningen aan de Burgemeester Van Lennepweg 35 (Nieuw Overbos).

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Landgoederen en Groene Gebieden, maar kan worden gerealiseerd met een zogenaamd projectbesluit op grond van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening. Het nemen van dit besluit is een bevoegdheid van de gemeenteraad. Voordat het projectbesluit aan de gemeenteraad wordt voorgelegd dient de hiervoor wettelijk voorgeschreven procedure te worden gevolgd. Burgemeester en wethouders hebben besloten deze procedure te starten.

Ingevolge artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Heemstede bekend dat met ingang van 28 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpprojectbesluit voor Nieuw Overbos, Burgemeester Van Lennepweg 35.

Het ontwerpprojectbesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 oktober 2010 voor zes weken voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het Raadhuis, Raadhuisplein 1, te Heemstede. De openingstijden van het Raadhuis vindt u op de website van de gemeente Heemstede, www.Heemstede.nl.

Het ontwerpbesluit (plankaart en ontwerpprojectbesluit) kunt u ook digitaal op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl bekijken.

Dit kan ook op de website van de gemeente Heemstede (www.heemstede.nl → actueel → plannen & projecten → lopende projecten → bouwplan Nieuw Overbos → ontwerpprojectbesluit).

Stichting Sint Jacob heeft aan de raadscommissie Ruimte een vertrouwelijke notitie toegezonden. Op grond van artikel 10, eerste lid onder c van de Wet openbaarheid van bestuur leggen burgemeester en wethouders deze notitie niet ter inzage omdat deze bedrijfsgegevens bevat die door de initiatiefnemer vertrouwelijk aan de gemeente zijn meegedeeld.

Gedurende de bovengenoemde termijn (t/m 8 december 2010) kan eenieder reageren. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerpprojectbesluit kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heemstede, Postbus 352, 2100 AJ Heemstede. U kunt uw zienswijze ook via een e-mail vesturen aan gemeente@heemstede.nl.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer G.A.M. Klaassen, van de afdeling Ruimtelijk Beleid, zijn telefoonnummer is 023-5485765.

Indien u nog vragen of opmerkingen hebt kunt u ook contact met hem opnemen.

Naar boven