Ontwerp partiële herziening Omgevingsverordening provincie Groningen 2009 – aanwijzing zoekgebied bedrijventerrein Eemshaven

Provinciale Staten van Groningen hebben op 17 juni 2009 de Omgevingsverordening provincie Groningen 2009 (hierna: verordening) vastgesteld. In de verordening zijn regels gesteld over de inhoud van gemeentelijke bestemmingsplannen. In artikel 4.9 van de verordening zijn bepalingen opgenomen over bedrijventerreinen. Realisatie van nieuwe bedrijventerreinen en uitbreiding van bestaande bedrijventerreinen is niet toegestaan. Voor zogenaamde zoekgebieden (die in de verordening in bijlage 11 op kaart 5a zijn aangegeven) geldt een uitzondering: hier kan onder voorwaarden een nieuw bedrijventerrein worden aangelegd of kan uitbreiding van een bestaand bedrijventerrein plaatsvinden.

Op korte termijn is behoefte aan bedrijventerrein aansluitend op bedrijventerrein Eemshaven, voor de vestiging van niet kade- of zeehavengebonden bedrijvigheid. Voor deze uitbreiding is echter geen zoekgebied beschikbaar. Om de gewenste ontwikkelingen mogelijk te maken is het noodzakelijk een zoekgebied aan te wijzen. Gedeputeerde Staten hebben daarom op 19 oktober 2010 besloten om ten behoeve van de voorbereiding van de besluitvorming door Provinciale Staten, de 'ontwerp partiële herziening Omgevingsverordening provincie Groningen 2009 – aanwijzing zoekgebied bedrijventerrein Eemshaven' conform artikel 4.1 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening in procedure te brengen.

Terinzagelegging

De 'ontwerp partiële herziening Omgevingsverordening provincie Groningen 2009 – aanwijzing zoekgebied bedrijventerrein Eemshaven' ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 28 oktober 2010 gedurende een periode van vier weken voor eenieder ter inzage op werkdagen tijdens kantooruren in de mediatheek van het provinciehuis (Sint Jansstraat 4 te Groningen) en in het gemeentehuis van Eemsmond. De stukken zijn ook te raadplegen op de website van de provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen/ en tevens digitaal te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9920.POVPHaanwzkgbbtEem-ON01

Reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn van vier weken kan eenieder schriftelijk of langs elektronische weg opmerkingen over de 'ontwerp partiële herziening Omgevingsverordening provincie Groningen 2009 – aanwijzing zoekgebied bedrijventerrein Eemshaven' bij Provinciale Staten van Groningen naar voren brengen.

De schriftelijke opmerkingen kunnen naar voren worden gebracht bij Provinciale Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Tevens bestaat de mogelijkheid om opmerkingen via het e-mail adres info@provinciegroningen.nl in te dienen. Vergeet daarbij niet naam en adresgegevens te vermelden.

Groningen, 27 oktober 2010

Naar boven