stcrt-2010-1679-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Onthaalpoort Visdonk’

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 8 februari 2010, gedurende zes weken ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Onthaalpoort Visdonk’.

    Het bestemmingsplan betreft het gebied gelegen aan de Zundertseweg, Rozenvendreef, Dennescheerdersdreef en Eekhoorndreef. Het plangebied is gesitueerd in het buitengebied en grenst aan de woonwijken Kortendijk en Langdonk.

    Het bestemmingsplan biedt enerzijds de juridisch-planologische basis voor de bouw van een restaurant aan de Rozenvendreef en anderzijds maakt het plan de realisering mogelijk van een Milieu Educatief Centrum met diverse functies op de locatie van het voormalige theehuis aan de Dennescheerdersdreef. Daarnaast heeft het plan ook nog betrekking op enkele hierop aansluitende bospercelen.

    Omdat op basis van de in het gebied van kracht zijnde planologische regeling de voorgenomen ontwikkelingen niet zijn toegelaten, is het noodzakelijk hiervoor een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 0165-579 495.

Naar verwachting zal er op dinsdag 13 april as. om 19.00 uur een hoorzitting plaatsvinden. Degenen die een zienswijzen op het plan indienen, zullen hiervoor worden uitgenodigd.

Het voornoemde ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor, bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal, alsmede in Wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 te Roosendaal en Buurthuis De Wieken, Gezellelaan 45 te Roosendaal.

Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl

Voor nadere informatie: afdeling beleidsrealisatie, team regelgeving, de heer mr. J.C.P.J.M. Vergouwen, tel. 0165-579 495, e-mail j.vergouwen@roosendaal.nl of bij het informatiecentrum, tel. 0165-579 235.

Roosendaal, 5 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

M.J.H. Marijnen,

burgemeester.

J.P. Kruf,

secretaris.

Naar boven