Projectbesluit Herenweg

Burgemeester en wethouders van Heemstede maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de reconstructie van de Herenweg ten aanzien van de delen van de weg die vallen in de bestemmingsplannen ‘Geleerdenwijk’ en ‘Van Merlen’, een besluit, als bedoeld in artikel 3.10 Wro (projectbesluit) is genomen.

Door afdeling Voorbereiding Openbare Ruimte van de gemeente is een verzoek tot het nemen van een projectbesluit gedaan voor bedoelde reconstructie. De indeling van de wegprofielen past niet in het geldende bestemmingsplannen ‘Geleerdenwijk’ en ‘Van Merlen’. Met het nemen van het projectbesluit is hiervoor ontheffing verleend, zodat de reconstructie planologisch mogelijk wordt gemaakt. Ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn geen andere wijzigingen aangebracht dan de verwerking van een reactie op het ontwerpprojectbesluit.

Terinzagelegging

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 28 oktober 2010 voor een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 en in de openbare bibliotheek, Julianaplein 1 te Heemstede. Het besluit en de daarbij behorende stukken kunnen ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.Heemstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van het bepaalde in de artikelen 8:1 juncto 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen op het ontwerpprojectbesluit bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, met ingang van donderdag 28 oktober 2010 gedurende zes weken tegen dit besluit beroep instellen. Dit geldt ook voor belanghebbenden, die kunnen aantonen daar redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. Een beroepschrift moet uiterlijk 8 december 2010 worden ingediend.

Een beroepschrift dient te worden ondertekend en in ieder geval de volgende onderdelen te bevatten:

  • naam en adres indiener;

  • dagtekening;

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • de gronden van beroep.

Bij het beroepschrift dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overlegd.

Als er beroep wordt ingesteld, dan kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank Haarlem, wanneer onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank Haarlem.

Naar boven