stcrt-2010-1675-001.png Vastgesteld wijzigingsplan ‘Busbaan Veluwsekant West’, Almere-Stad

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in zijn vergadering van 2 februari 2010 het wijzigingsplan ‘Busbaan Veluwsekant West’ is vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 8 februari tot en met maandag 22 maart 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Eerder heeft het wijzigingsplan als ontwerp ter inzage gelegen. Naar aanleiding van deze terinzagelegging zijn geen zienswijzen ingekomen. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd.

Het wijzigingsplan betreft het toepassen van de bevoegdheid van burgemeester en wethouders om de bestemming van gronden te wijzigen van recreatieve doeleinden in verkeersdoeleinden om de aanleg van een traject vrije busbaan mogelijk te maken.

Het nieuw aan te leggen traject takt af van de bestaande busbaan ter hoogte van de Veluwezoom (bedrijventerrein Veluwsekant) om aan te sluiten op de Veluwedreef ter hoogte van de oprit naar de A6 richting Amsterdam.

Het nieuwe traject wordt aangelegd om de knelpunten in de doorstroming van het openbaar vervoer tussen Zeewolde en Hilversum op te lossen.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij het college van burgemeester en wethouders hebben kenbaar gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘Beroepschrift bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan Busbaan Veluwsekant West’ gemeente Almere’. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor dient ook een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien op www.almere.nl.

Naar boven