stcrt-2010-1671-001.png Bestemmingsplan ‘De Krouwel’ vastgesteld

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maakt ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Sevenum bij besluit van 7 december 2009 het bestemmingsplan ‘De Krouwel’ gewijzigd heeft vastgesteld. In verband met een gemeentelijke herindeling is de gemeente Sevenum per 1-1-2010 samengegaan met de gemeente Horst aan de Maas en de dorpen Meerlo, Swolgen en Tienray, waardoor de nieuwe gemeente Horst aan de Maas is ontstaan.

Het plan De Krouwel behelst de bouw van Ruimte voor Ruimtewoningen in een gebied, globaal begrenst door de Krouwelstraat, de Van Vlattenstraat en de Klassenweg te Sevenum.

Bij de vaststelling zijn in hoofdlijnen de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen:

Toelichting

  • De afbeeldingen met betrekking tot de verkaveling in hoofdstuk 4.1. zijn geactualiseerd.

  • Paragraaf 4.2. is aangevuld met een passage waarin vermeld staat dat de woningen die gelegen zijn binnen de milieucirkel van een agrarisch bedrijf niet rechtstreeks bestemd zullen worden, maar met een wijzigingsbevoegdheid.

  • Paragraaf 5.1.3. is aangevuld met de resultaten van de geluidsonderzoeken van HMB inzake de aanwezigheid en gevolgen van de geluidszone van een agrarisch bedrijf over het plangebied.

  • De paragraaf met betrekking tot luchtkwaliteit (5.1.4.) is geactualiseerd naar aanleiding van de inwerkingtreding van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

  • Paragraaf 6.3.2. is aangevuld met een passage over de wijzigingsbevoegdheid voor de bouwvlakken gelegen binnen de milieuzone van een agrarisch bedrijf.

Regels

  • Aan artikel 7. ‘Wonen’ is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd (lid 7.5.)

Verbeelding

  • De bouwvlakken zijn aangepast conform de laatste verkaveling.

  • De aanduiding voor de calamiteitenroute is naar het noorden verplaatst.

  • De ontwateringssloot naast het woonperceel Van Vlattenstraat 97 en kavel 35 is vervallen.

  • Voor een deel van het plangebied zijn de bouwvlakken vervallen en is een wijzigingsgebied opgenomen.

  • In verband met de ter plaatse aanwezige bomen is de groenstrook ten westen van perceel 10 vergroot en is het bouwvlak van de percelen 10 en 11 opgeschoven.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 5 februari 2010 gedurende zes weken (tot en met 18 maart 2010) voor eenieder ter inzage in de informatiehoek van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 te Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09.00−12.00 uur en van 14.00−19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00−12.00 uur en van 14.00−17.00 uur.

Daarnaast wordt het bestemmingsplan gepubliceerd op de website www.horstaandemaas.nl.

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, dan wel die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet instaat zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad kunnen binnen de genoemde termijn tegen het besluit omtrent vaststelling beroep instellen. Daarnaast kan eenieder tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen beroep instellen.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Horst, 4 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

Wnd. burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven