stcrt-2010-1670-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Frederiksoord Zuid’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk maken bekend dat, ingevolge artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland bij hernieuwd besluit van  januari 2010 (nummer PZH-2009-146707810) goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan 'Frederiksoord Zuid’.

Bij besluit van 30 mei 2006, kenmerk DRM/ARW/05/11907A, hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland het bestemmingsplan ‘Frederiksoord Zuid’ gedeeltelijk goedgekeurd. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij uitspraak van 5 september 2007 het besluit van 30 mei 2006 vernietigd. Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben voor het deel waarbij bij besluit van 30 mei 2006 goedkeuring aan verleend is een hernieuwd besluit genomen.

Het bestemmingsplan ‘Frederiksoord Zuid’ heeft betrekking op het gebied ten zuiden van de huidige wijk Frederiksoord. Het plangebied wordt aan de oostkant begrensd door de Rijnsburgerweg, aan de westkant door de Valkenburgerweg en aan de zuidkant door de gemeentegrens met de gemeente Oegstgeest. Het bestemmingsplan heeft tot doel de realisering van maximaal 313 woningen.

Het hernieuwde besluit, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak d.d. 5 september 2007, het goedkeuringsbesluit van 30 mei 2006 en het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid met bijbehorende stukken liggen van 5 februari 2010 tot en met 18 maart 2010 ter inzage op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3, bij het servicepunt Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein 1 en bij het servicepunt Valkenburg 't Boonrak 21. Voor de openingstijden verwijzen wij naar de website van de gemeente Katwijk (www.katwijk.nl).

Tegen het hernieuwde besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland kan gedurende genoemde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Beroep kan, voor zover het hernieuwde besluit strekt tot goedkeuring, worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht en;

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.

Beroep kan, voor zover het hernieuwde besluit strekt tot onthouding van goedkeuring, worden ingesteld door belanghebbenden.

Het hernieuwde besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Ingeval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG). Het hernieuwde besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven