Ontwerpbestemmingsplan ‘Markt 18 te Schagen 2010’ en ontwerpbouwvergunning Markt 18

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8, 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project ‘Markt 18’ het ontwerpbestemmingsplan ‘Markt 18 te Schagen 2010’ en de daarmee samenhangende ontwerpbouwvergunning zijn opgesteld en dat beide ontwerpen ter inzage liggen.

Coördinatie en inhoud ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.30 van de Wro is bij raadsbesluit van 29 juni 2010 bepaald dat voor de volgende besluiten ten aanzien van het project Markt 18 de procedure en de besluitvorming gecoördineerd plaatsvindt:

  • de vaststelling van het bestemmingsplan voor het perceel Markt 18 te Schagen. Het bestemmingsplan heeft tot doel het op dit perceel planologisch mogelijk maken van een nieuw sociaal-cultureel centrum, waarin meerdere functies een plek krijgen: een muziekschool, een klein theater, een bibliotheek, een jongerensociëteit, een wijksteunpunt en een ouderensociëteit. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

  • het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor de op het perceel Markt 18 te realiseren sociaal-cultureel centrum.

Ter inzage

Zowel het genoemde ontwerpbestemmingsplan als de ontwerpbouwvergunning liggen met ingang van 28 oktober 2010 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 8 december 2010 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast te raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken, kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 8, 1740 AA Schagen.

Zienswijzen tegen de ontwerpbouwvergunning kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling binnen genoemde periode van zes weken naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met een medewerker van de Afdeling Ruimte (02234-210479).

Schagen, 27 oktober 2010

Naar boven