stcrt-2010-1667-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Zeewijk fase 4’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Urk maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 5 februari 2010, het ontwerpbestemmingsplan ‘Zeewijk fase 4’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan betreft een uitbreidingsgebied aan de oostzijde van Urk en is thans onderdeel van de bestemmingsplannen ‘De Staart’, ‘Uitwerkingsplan De Staart noordwestelijk deel van fase 2’, ‘Uitwerkingsplan De Staart noordwestelijk deel van fase 2, aanvullend deel’ en ‘Buitengebied’. Het plangebied grenst aan twee zijden aan de Zeewijk. Tussen de Staartweg en het plangebied ligt nog een grote boerderij met stallen. Aan de noordoostzijde ligt akkerland. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van circa 200 woningen en enige kantoorvoorzieningen.

Het ontwerpbestemmingsplan kan vanaf 5 februari 2010 tot en met 18 maart 2010 tijdens openingstijden worden ingezien bij het Gemeenteportaal, Afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’.

De interactieve verbeelding is te vinden op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0184.Zeewijkfase4-0200.

De bronbestanden zijn te vinden op

http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/urk/plannen/NL.IMRO.0184.Zeewijkfase4-/NL.IMRO.0184.Zeewijkfase4-0200.

Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de afdeling Ontwikkeling en Advies, 0527-689898. Gedurende deze termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB te Urk, onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan Zeewijk fase 4’ en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de heer P.J. Woudstra, afdeling Ontwikkeling en Advies (0527-689943).

Urk, 3 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Urk

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven