Bestendiging voorkeursrecht voor de gebieden Hoebenakker, Molenpad-Vlut en Tiskweswej

Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 4, lid 1, sub a) jo. Invoeringsvoeringswet Wet ruimtelijke ordening (art. 9.4.1, lid 1) bestendiging voorkeursrecht voor de gebieden Hoebenakker, Molenpad-Vlut en Tiskweswej

Raadsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders van Nederweert (hierna: ‘het College’) maakt op grond van artikel 4, lid 1, Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Nederweert op 28 september 2010, ingevolge artikel 4, lid 1, sub a van de Wet voorkeursrecht gemeenten jo. artikel 9.4.1, lid 1, van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening heeft besloten het voorkeursrecht te verlengen met één jaar als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Dit raadsbesluit heeft tot gevolg dat daags na dagtekening van deze Staatscourant de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van toepassing zijn op de in het besluit begrepen gronden. De gemeenteraad verlengt met genoemd besluit het voorkeursrecht, dat gemeenteraad vestigde op de bedoelde gronden bij besluit van 27 mei 2008.

Gebieden Hoebenakker, Molenpad-Vlut en Tiskweswej

Het voorkeursrecht is gevestigd op de gronden in het gebied Hoebenakker in de kern Nederweert wat aan de noordzijde wordt begrensd door de Hoebensstraat en de Bosserstraat, aan de oostzijde door de Rijksweg noord en ten zuiden door de kern Nederweert en ten westen door de Strateris.

Tevens is het voorkeursrecht gevestigd op de gronden in het gebied de Molenpad-Vlut in de kern Ospel wat aan de noord-westzijde wordt begrensd door het molenpad, ten oosten door de Houwakker en ten zuiden door de Korenbloemstraat alsmede de gronden in het gebied Tiskeswej in de kern Nederweert-Eind wat aan de westzijde wordt begrensd door de kern Nederweert Eind, aan de noord-oostzijde door de kruisstraat en ten zuiden door de Sleutenweg.

De desbetreffende gronden zijn nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en daarvan deel uitmakende als zodanig gewaarmerkte kadastrale tekeningen betrekking hebbende op gebieden Hoebenakker, Molenpad-Vlut en Tiskeswej en de perceelslijst, vermeldende de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte alsmede, de naam en woonplaats van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een en ander volgens de registers van het kadaster (d.d. 05-08-2010).

Terinzagelegging

Om te voldoen aan het bepaalde in artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten ligt het voormelde raadsbesluit met de bijbehorende stukken met ingang van 29 oktober 2010 voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 12:30 uur en op donderdag eveneens van 17:00 uur tot 20:00 uur. De eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht.

Werking

Het raadsbesluit treedt in werking de dag na de datum van publicatie in de Staatscourant, waarin deze kennisgeving is gepubliceerd. Het raadsbesluit heeft tot gevolg dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer deze hun percelen respectievelijk de erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Nederweert te koop moeten aanbieden. Het besluit heeft een geldigheidsduur van één jaar.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen meergenoemd besluit van de Raad tot aanwijzing van de desbetreffende gronden kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen een termijn van zes weken ingaande op 29 oktober 2010 bij de gemeenteraad van Nederweert, , Raadhuisplein 1, postbus 2728, 6030 AA Nederweert o.v.v. ‘Bezwaar verlenging voorkeursrecht’, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • A. de naam en het adres van de indiener;

  • B. de dagtekening;

  • C. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • D. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht tevens aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te ‘Roermond’, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien, gelet op de betrokken belangen, onverwijlde spoed dat vereist.

Nederweert, 25 oktober 2010.

Burgemeester en wethouders van Nederweert,

de secretaris,

D.J.E. Noppers.

De burgemeester,

H.F.M. Evers.

Naar boven