Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Parkeerterrein en kantoorlocatie Kleine Boezem

Burgemeester en wethouders van Dirksland maken bekend dat met ingang van 1 november 2010 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 13 december 2010) het ontwerp van het bestemmingsplan ’Parkeerterrein en kantoorlocatie Kleine Boezem’ voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied beslaat een deel van het gebied ten noorden van de Mozartsingel. Het betreft globaal de gronden aan de Mozartsingel tussen het verlengde van het Bachplantsoen en het verlengde van de watergang die aan de achterzijde van de woningen aan de Verdilaan ligt. Aan de westzijde loopt het plangebied voor een klein deel in noordelijke richting door tot aan de watergang langs de Aarddijkswal om vervolgens in een schuine lijn af te buigen naar de Mozartsingel ter hoogte van het Bachplantsoen.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan vormt het ruimtegebrek bij het ziekenhuis aan de Stationsweg. Het ziekenhuis is de afgelopen jaren regelmatig uitgebreid. In samenhang met de bredere zorgmogelijkheden en een groeiend aantal specialismen, zijn ook bebouwing en bezoekersaantallen fors toegenomen. De ruimtelijke mogelijkheden van het ziekenhuis zijn echter beperkt. Een vergroting van het ziekenhuisterrein is niet mogelijk. Daarom is gezocht naar mogelijkheden om een aantal voorzieningen elders onder te brengen. Hiervoor is ruimte in het gebied ten noorden van de Mozartsingel. Het gaat dan met name om parkeergelegenheid voor het ziekenhuis en een kantoorgebouw voor die functies, die niet noodzakelijk direct in het ziekenhuis hoeven te worden ondergebracht. Dit bestemmingsplan vormt de juridische - planologische basis om deze voorzieningen te realiseren.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ’Parkeerterrein en Kantoorlocatie Kleine Boezem’ bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt, inclusief bijlagen, gedurende bovengenoemde periode op werkdagen ter inzage op het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Het ontwerp is in pdf formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website: www.dirksland.nl

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad (postbus 10, 3247 ZG Dirksland). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via de sector ruimtelijke zaken via telefoonnummer (0187) 60 80 80.

Naar boven