stcrt-2010-1664-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘ 2004’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk maken bekend dat, ingevolge artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland bij hernieuwd besluit van 5 januari 2010 (nummer PZH-2009-146217367) gedeeltelijk goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan ‘Kamphuizerpolder 2004’. Er is goedkeuring onthouden aan de kantoorbebouwing op 30 meter afstand van de kassen.

Bij besluit van 15 mei 2007, kenmerk PZH-2007-137150, hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland het bestemmingsplan ‘Kamphuizerpolder 2004’ gedeeltelijk goedgekeurd. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij uitspraak van 25 juni 2008 het hiervoor genoemde besluit van 15 mei 2007 vernietigd, voor zover goedkeuring is verleend aan het plan. De Afdeling heeft tevens deels zelf in de zaak voorzien door goedkeuring te onthouden aan een aantal planonderdelen. Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben – behoudens de planonderdelen ten aanzien waarvan de Afdeling zelf in heeft voorzien − voor het deel, waarbij bij besluit van 15 mei 2007 goedkeuring aan verleend is een hernieuwd besluit genomen.

Het bestemmingsplan ‘Kamphuizerpolder 2004’ heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Oegstgeesterweg/Rijnsburgerweg/rijksweg A44 en de gemeentegrens met de gemeente Oegstgeest. Het bestemmingsplan is een (gedeeltelijke) herziening van de geldende bestemmingsplannen ‘Kamphuizerpolder 1993’, ‘Florapark I’, ‘Buitengebied 1980’ en ‘Centrum II’.

De Kamphuizerpolder is nu al grotendeels bestemd voor de bloemenveiling en aan de bloemenveiling gerelateerde bedrijven, maar daarnaast is een deel van het gebied op dit moment ook nog bestemd voor agrarische bedrijfsvoering en ten zuiden van de Laan van Verhof voor kantoren en andere (kleinschalige) bedrijvigheid. In het bestemmingsplan is het ruimtelijk beleid voor de Kamphuizerpolder meer gericht op uitbreiding van het veilingcomplex.

Het hernieuwde besluit, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak d.d. 25 juni 2008, het goedkeuringsbesluit van 15 mei 2007 en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 5 februari 2010 tot en met 18 maart 2010 ter inzage op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3, bij het servicepunt Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein 1 en bij het servicepunt Valkenburg ‘t Boonrak 21. Voor de openingstijden verwijzen wij naar de website van de gemeente Katwijk (www.katwijk.nl).

Tegen het hernieuwde besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland kan gedurende genoemde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

 

Beroep kan, voor zover het hernieuwde besluit strekt tot goedkeuring, worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingebracht en;

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.

  • 3. Beroep kan, voor zover het hernieuwde besluit strekt tot onthouding van goedkeuring, worden ingesteld door belanghebbenden.

 

Het hernieuwde besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Ingeval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het hernieuwde besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. 

Naar boven