Voorkeursrecht als bedoeld in artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten voor gronden aan de Westeinderweg, tussen nr. 5 en 7, in Wognum

Besluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wvg bekend dat de gemeenteraad op 11 oktober 2010 op grond van het bepaalde in artikel 5 juncto artikel 2 Wvg hebben besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op de gronden gelegen aan de Westeinderweg, tussen nr. 5 en 7, in Wognum. De gronden zijn kadastraal bekend Wognum, sectie O, nr. 379. De gemeente overweegt deze gronden te gaan gebruiken voor niet-agrarische activiteiten, waarbij gedacht wordt aan gebruik voor woningbouw en/of groene bufferzone en/of ontsluitingsweg plan Bloesemgaerde en/of sportdoeleinden. Deze betrokken gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

Ter inzage

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en perceelslijst met ingang van 22 oktober 2010 gedurende de geldingsduur van het besluit in het gemeentehuis aan de Korteling 1 in Midwoud ter inzage.

U kunt deze stukken inzien tijdens de openstelling, op maandag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 20.00 uur en op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van de gronden als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wvg van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het voorstel aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Medemblik te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na publicatie van het besluit in de Staatscourant. U kunt daarom bezwaar indienen tot en met 2 december 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van de gemeente Medemblik, Postbus 7, 1670 AA Medemblik.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Indien u bezwaar heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar, sector Bestuursrecht, postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Medemblik, 21 oktober 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Medemblik.

Naar boven