Wijzigingsplan ‘1e Wijziging Buitengebied (Internationale School)’

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij op 21 september 2010 het wijzigingsplan ‘1e Wijziging Buitengebied (Internationale School)’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft het college bij besluit van 21 september 2010 een hogere grenswaarde geluid inzake wegverkeer en railverkeer vastgesteld.

Het wijzigingsplan voorziet in een gebruikswijziging van de gronden en gebouwen van de voormalige Constant Rebecque Kazerne aan de Oirschotsedijk 14b te Eindhoven. Deze gebouwen en gronden zijn in het bestemmingsplan Buitengebied uitsluitend bestemd ten behoeve van een militaire kazerne. Na wijziging kunnen de gronden en gebouwen gebruikt worden ten behoeve van een Internationale School.

Wijzigingen

Onder meer is de verbeelding zo gewijzigd dat de ecologische hoofdstructuur volledige buiten het plangebied ligt. Verder is in de planregels, ten opzichte van het ontwerp, opgenomen dat advies dient te worden aangevraagd bij het waterschap bij een toename van het verhard oppervlak. Tenslotte is, vanwege de geluidgrenswaarden, de lesfunctie in het poortgebouw uitgesloten en een woonfunctie gerelateerd aan de maatschappelijke functie uitsluitend toegestaan in de ‘Duitse woningen’.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vanwege de Oirschotsedijk en het spoor Eindhoven-Best op de gevel van een onderwijsgebouw en (campus)woningen gelegen binnen het bestemmingsplangebied ‘VI Buitengebied’ (Internationale School) en het wijzigingsplan ‘1e Wijziging Buitengebied’ (Internationale School).

Als hogere grenswaarde voor de onderwijsfunctie in het plan van de Internationale School Eindhoven is een waarde vastgesteld van maximaal 53 dB ten gevolge van het wegverkeer en maximaal 57 dB ten gevolge van het railverkeer. Tevens is als hogere grenswaarde voor de woonfunctie in het plan van de Internationale School Eindhoven een waarde vastgesteld van maximaal 57 dB ten gevolge van het railverkeer.

Het wijzigingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en onderliggende stukken liggen gedurende zes weken met ingang van 21 oktober 2010 op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

    Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00 - 17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven (openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur).

U kunt het wijzigingsplan ook raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Met ingang van vrijdag 22 oktober 2010 tot en met donderdag 2 december 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarde inzake geluid beroep worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen.

Tevens kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders in het ontwerp zijn aangebracht.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit en het besluit inzake hogere grenswaarde geluid treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten, en daarmee het bestemmingsplan, niet. In geval van spoedeisend belang, kunnen degenen die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven