Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Krakelingweg’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijk ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 7 september 2010 het bestemmingsplan ‘Krakelingweg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat het voorziene toekomstige tracé van de Krakelingweg vanaf het kruispunt met de Woudenbergseweg tot en met het voorziene nieuwe kruispunt met de Boulevard en de Zandbergenlaan (N238) en tevens, voor zover van belang, de directe omgeving van dat tracé.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze zijn het gevolg van ingediende zienswijzen en gemeentelijke overwegingen. Ook zijn er enkele tekstuele en redactionele aanpassingen aangebracht. De wijzigingen staan in het raadsbesluit vermeld. Onder andere zijn aanzienlijke gedeelten van het tracé enkele meters opgeschoven. Voor de inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale informatiebalie in de publiekshal aan Slotlaan 20 te Zeist. De openingstijden van de balie zijn: 08.00–15.00 uur (ma. t/m wo.), 12.00–20.00 uur (do.) en 08.00–12.30 uur (vr.). Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten.

Op grond van artikel 8.2 eerste lid Wro kan gedurende de termijn van terinzagelegging degene die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan een belanghebbende tijdens de termijn van terinzagelegging op dezelfde wijze beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan, dat ter inzage heeft gelegen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks een beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Zeist, oktober 2010

Naar boven