Vastgesteld projectbesluit vier rotondes Noordelijke Bedrijventerreinen ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij op 5 oktober 2010 het projectbesluit voor de aanleg van vier rotondes op de Noordelijke Bedrijventerreinen hebben vastgesteld. Het collegebesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 oktober 2010, totdat de beroepstermijn is verstreken, voor iedereen ter inzage bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting

Voor de reconstructie van vier bestaande kruisingen tot rotondes dient een projectbesluit te worden genomen. De rotondes verbeteren de doorstroming en de verkeersveiligheid. Het betreft de kruisingen:

  • Van der Hagenstraat/Fokkerstraat;

  • Van der Hagenstraat/Edisonstraat;

  • Edisonstraat/Franklinstraat en

  • Edisonstraat/Marconistraat.

De rotondes zijn in strijd met het bestemmingsplan. Voor de motivering van het besluit wordt verwezen naar de bij het projectbesluit behorende ruimtelijke onderbouwing.

Instellen van beroep bij de Rechtbank ’s-Gravenhage

Met ingang van 22 oktober 2010 kan er gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Awb tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht inzake het ontwerpprojectbesluit;

Beroepschriften kunt u richten aan de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kunt u richten aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De balie Bouwzaken en bestemmingsplannen is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. U kunt de betreffende stukken ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.PB00004-0003. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.PB00004-0003.

Zoetermeer, 21 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,

drs. J. Dijkstra

De burgemeester,

drs. J.B. Waaijer

Naar boven