Bestemmingsplan Entree Goedereede

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Entree Goedereede, zoals dit door de Raad bij besluit van 23 september 2010 is vastgesteld, met ingang van 25 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te Goedereede bij de Publieksbalie ter inzage ligt. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar op de internetsite www.goedereede.nl onder de knop dienstverlening → ter inzagelegging.

Het gebied waarop het nieuwe bestemmingsplan betrekking heeft, ligt aan de oostelijke rand van Goedereede, nabij het centrum van de stad. De locatie wordt aan de zuid- en oostzijde begrensd door de Tramlijnweg, aan de noordzijde door het Bekaf en aan de oostzijde door het perceel Oostenrijksestraat 11 en aan de westzijde de woningen aan het Hongaarseplein 8 tot en met 13.

De aanleiding betreft het feit dat de zeven rijwoningen aan het Hongaarseplein en de twaalf appartementen die zijn gesitueerd aan het Bekaf aan vervanging toe zijn. Omdat in Goedereede de vraag naar zorgwoningen hoog is, is de eigenaar van de woningen, woningbouwvereniging Beter Wonen, voornemens de bestaande huurwoningen te vervangen door een complex met veertig zorgappartementen aan het Hongaarseplein. Daarnaast wordt voorzien om negen koopwoningen langs het Bekaf te realiseren.

Binnen deze termijn kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • belanghebbenden, die nog geen reactie hebben kunnen geven op de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Goedereede, 15 oktober 2010

Naar boven