Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wolvega Noordoost

Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 september 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Wolvega Noordoost.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het noordoostelijke deel van de kern Wolvega en voorziet in hoofdzaak in een actuele bestemmingsregeling voor de bestaande situatie. Het gebied wordt begrensd door de weg Om den Noort, het spoor en de Lycklamaweg.

De wijzigingen

De wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • In de bestemming ‘Sport’ is ter plaatse van de drafbaan de verplichte koppeling van de bestaande voorzieningen met de drafsport losgelaten.

  • De bestemming bedrijf is gewijzigd, zodat de realisatie van één woning op het perceel Eikenlaan 57 (voormalig) wordt mogelijk gemaakt.

  • Ter plaatse van het perceel Eikenlaan 27 is het huidige gebruik (houden van paarden) door middel van een aanduiding in de bestemming ‘Woongebied’ inbestemd.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 28 oktober gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega ter inzage. De bestemmingsplannen kunnen gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. De bestemmingsplannen zijn tevens via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen te raadplegen.

Hoe kunt u beroep instellen?

Binnen de genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld. Dit beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Wie kunnen er beroep instellen?

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen een ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Naar boven