stcrt-2010-1645-001.png Bestemmingsplan ‘Bedrijfsterrein Hoge Akkers 2008’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Hoge Akkers 2008’ op 10 december 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het bestemmingsplan is een herziening van de geldende bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold maar voorziet ook een uitbreiding van het bedrijventerrein aan de Westerweiden. Ook het perceel Kerkweg 38/38a is in het bestemmingsplan opgenomen.

Het bestemmingsplan ‘Hoge Akkers 2008’ is op een aantal punten gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft onder meer de landschappelijke inpassing aan de westzijde van het bedrijventerrein, de maximale oppervlakte voor bedrijven en de wijze van bestemmen van twee bestaande bedrijven in categorie 3.2.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoge Akkers 2008’ ligt samen met het raadsbesluit tot vaststelling vanaf 4 februari 2010 zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. De stukken zijn ook in te zien op dewolden.nl onder de rubriek ‘Inwoners’ bij ’Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoge Akkers 2008’ kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, voordat op dat verzoek is beslist.

Zuidwolde, 3 februari 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven