Bestemmingsplan ‘Rijsingen 15’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van donderdag 30 september 2010 het bestemmingsplan ‘Rijsingen 15’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om een Buitengebied In Ontwikkeling (BIO) woning te realiseren op het perceel Rijsingen 15 na verplaatsing van de varkens en sloop van de varkenshouderij ter plaatse.

Overzicht van bij vaststelling aangebrachte wijzigingen:

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

1. de goothoogte is van 36 meter teruggebracht naar 3,6 meter;

2. de toelichting is verduidelijkt door de bio-berekening op te nemen waarin de bestemmingswinst en tegenprestatie van het project zijn aangegeven;

3. de waterparagraaf in de toelichting is aangepast.

Inzage

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 21 oktober 2010 tot en met woensdag 1 december 2010 ter inzage bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 in Sint-Oedenrode.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl onder: informatie → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan ‘Rijsingen 15’. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan vinden op de landelijke website voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl ; u kunt ook rechtstreeks naar dit bestemmingsplan met de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0846.BP2010BUI05RIJS15-vg01

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging van donderdag 21 oktober 2010 tot en met woensdag 1 december 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven