stcrt-2010-1639-001.png Vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein De Papiermolen, Makkum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wûnseradiel maken ingevolge artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 14 december 2010 het bestemmingsplan Bedrijventerrein De Papiermolen, Makkum gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de raad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12 Wro. Het (gewijzigde) vastgestelde plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 4 februari 2010 tot en met 17 maart 2010 in het gemeentehuis, afdeling VROM, tijdens openingstijden alsmede op maandag van 18.00 tot 20.00 uur, na telefonische afspraak, voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein De Papiermolen maakt de realisatie van het bedrijventerrein De Papiermolen, direct ten zuiden van Makkum planologisch mogelijk.

De wijzigingen betreffen de aanpassingen ten aanzien van de deels gegrond verklaarde zienswijzen en betreffen de zones i.v.m. de milieucategorieën bedrijven en het toevoegen van een groenstrook aan de west en zuidwestkant van het bedrijventerrein waarbinnen de volkstuinen en een plasdraslocatie kunnen worden gerealiseerd.

De ambtshalve wijzigingen betreffen een gedeeltelijke verschuiving van de noordgrens van het bestemmingsplan, het aanpassen van de bestemming water aan de zuidzijde van het plan, aanpassing van de bestemming en het bouwvlak aan de westkant van het plan, wijzigingen van de plankaart ten aanzien van het verplaatsen van de volkstuintjes en het aanleggen van een watervoorziening aan de noordrand, splitsing van de bouwvlakken i.v.m ontsluiting, toevoeging van de bestemming water aan de oostzijde van het plan en de aanpassing van de plangrens aan de noordoostkant van plangebied.

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 6.13 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende bovengenoemde termijn van zes  weken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag beroep aantekenen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Een gelijke bevoegdheid komt toe aan eenieder die bedenkingen heeft ten aanzien van de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Witmarsum, 3 februari 2010

Naar boven